Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Turistická sezona v Šumperku

17. června 2020 - 07:45

Zpět na seznam článků

Odstartovala 1. června

Turistická sezona v Šumperku

Vyhlídková věž, expozice popisující čarodějnické procesy či procházka Malou Vídní – i tato lákadla se od 1. června otevřely veřejnosti.

Město Šumperk – oddělení kultury a vnějších vztahů ve spolupráci s Informačním centrem Šumperk opět zpřístupnilo v nadcházející turistické sezóně expozici Čarodějnických procesů a vyhlídkovou věž na radnici. Turisté mohou rovněž využívat služeb průvodců a projít si město prostřednictvím jednoho z tematických okruhů. Výchozím místem pro prohlídkové okruhy a rozhledy z radniční věže je opět informační centrum v budově divadla.

Šumperk - radniční věž foto: archiv sumpersko.net

Malou Vídeň, jak Šumperk nazval cestovatel Jan Havelka již v 19. století, si zájemci mohou projít i za pomoci nových technologií. Již osmou sezónu se mohou návštěvníci vydat Po stopách Malé Vídně za pomoci letáku s mapkou nebo aplikace pro chytré mobilní telefony. Od loňského roku pak přibyla možnost v rámci mobilní geolokační hry Geofun zažít Velké dobrodružství v Malé Vídni a zapojit se do hledání ochranné známky firmy Carl Siegl Sen. „Po absolvování hry si mohou hráči v našem informačním centru vyzvednout dárek s tematikou Malé Vídně,“ sdělila vedoucí informačního centra Martina Buchtová.

Šumperk - pohled z radniční věže zdroj foto: archiv sumpersko.net

Zájemce o rozhledy na radniční věž doprovodí v každou celou hodinu průvodce z informačního centra – v červnu a v září je provozní doba od 9 do 15hodin a v červenci a v srpnu od 9 do 17 hodin, poslední výstup bude možný vždy hodinu před koncem provozní doby. Prohlídkové okruhy začínají vždy v lichou hodinu – tedy v 9, 11 a 13 hodin, během letních prázdnin i v 15 hodin. Procházky s průvodcem jsou rovněž zahajovány v informačním centru, kde si turisté zakoupí vstupenky.

Denně otevřená je i expozice Čarodějnické procesy v Geschaderově domě, v červnu a v září od devíti do patnácti hodin, v červenci a srpnu od devíti do sedmnácti hodin. „Jelikož vyprávění inkvizitora Bobliga, který expozicí provádí, trvá přibližně 45 minut, doporučujeme zájemcům, aby přišli v dostatečném předstihu před koncem provozní doby,“ uzavírá nabídku pro novou turistickou sezónu Martina Buchtová.

Šumperk foto: archiv sumpersko.net

Z důvodu mimořádných opatření souvisejících s výskytem nového typu koronaviru je potřeba dodržovat platná hygienická nařízení, o nichž budou návštěvníci informováni prostřednictvím personálu v expozici a průvodců v informačním centru. „Větší skupiny návštěvníků by měly využít možnosti se předem objednat, individuálně bychom se pak domluvili na rozdělení skupiny,“ doporučuje Buchtová.

Autor: red., mus - O. Hajduková

Fotogalerie

Související články

Další články z rubriky

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

K dostání bude i výroční turistická vizitka

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.