Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

25.04.2024 - Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region - K...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

VIDEO. Dokument „V síti“ uvede osobně režisér Vít Klusák

18. února 2020 - 17:58

Zpět na seznam článků

Pozvánka zábřežského kina Retro

Diskutovaný film V síti uvede v úterý 3. března o půl šesté v zábřežském kině Retro jeho režisér Vít Klusák. Diváci se tak ocitnou přímo v centru atmosféry a zajímavostí, které doprovázely natáčení i bouřlivé reakce prvních diváků a odborné veřejnosti.

Radikální experiment „V síti“ otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydaly na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. „Vít Klusák uvede v Zábřehu svůj film hned čtyřikrát. Jako první totiž zhlédnou kontroverzní snímek za účasti režiséra studenti gymnázia a střední školy sociální péče a služeb. Teprve v podvečerních hodinách proběhne promítání pro veřejnost,“ popisuje nabitý program vedoucí kina Věra Smrčková.

V síti zdroj foto: z.k.

Do kin vstupuji hned dvě filmové verze očekávaného dokumentárního filmu. Plná verze o délce sto minut je přístupná od 15 let, zkrácená – šedesátiminutová – má přístupnost už od 12 let a je doplněna komentáři a radami hlavních protagonistek.

Retro věnuje tomuto výjimečnému filmu velkou pozornost. „Snímek již mohli zhlédnout na speciální předpremiéře učitelé zábřežských škol. Ve spolupráci s Komunitním centrem Postřelmovská 14 chystáme setkání s dalším zajímavým hostem, v pátek 20. března přijede s diváky pobesedovat Jakub Vinčálek, vrchní komisař sekce kybernetické kriminality z Národní centrály proti organizovanému zločinu,“ uzavřela další pozvánkou do zábřežského biografu Věra Smrčková.

Autor: red., z.k., zdroj foto: z.k.

Fotogalerie

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.