Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Zapojení hasičů v boji proti pandemii nepolevuje

24. února 2021 - 15:06

Zpět na seznam článků

Distribuce, trasování, odběry, mlhovače.

Zapojení hasičů v boji proti pandemii nepolevuje

pomoc hasičů zdroj foto: HZS OLK

Bezmála 214 tisíc kusů respirátorů FFP2 ve středu 24. února převzali hasiči HZS Olomouckého kraje na dvanácti paletách.

Vyzvedli je ve skladu správy státních hmotných rezerv v Olomouci a odvezli je na olomouckou stanici, kde budou rozděleny. „Jsou určeny pedagogickým pracovníkům v Olomouckém kraji. V pátek zajistíme jejich další distribuci na našich výdejních místech na jednotlivých požárních stanicích s tím, že konkrétní počty respirátorů a jejich rozdělení má v gesci krajský úřad,“ uvedla tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

pomoc hasičů zdroj foto: HZS OLK

pomoc hasičů zdroj foto: HZS OLK

pomoc hasičů zdroj foto: HZS OLK

Zapojení hasičů v boji proti pandemii koronaviru nepolevuje ani v těchto chvílích. „Kromě distribuce osobních ochranných prostředků pomáháme denně také při trasování rizikových kontaktů na okresních hygienických stanicích. Celkově máme proškolených sedmadvacet příslušníků, kteří pravidelně vypomáhají a předávají informace o režimu karantény, popřípadě izolace. Radí také lidem pozitivním na COVID-19, co mají v dané situaci dělat a jak se chovat,“ sdělila Lucie Balážová.

V akci jsou denně i dva mobilní odběrové týmy, které operují na území celého Olomouckého kraje a zabezpečují především hromadné odběry. „Od začátku fungování už odebrali přes 5, 6 tisíce kusů vzorků. Nejčastěji vyjíždějí do ústavů sociálních služeb a dalších podobných zařízení. Aktuálně se na provozu mobilních odběrových týmů podílí patnáct příslušníků HZS Olomouckého kraje a operační a informační středisko, které přijímá a zpracovává jednotlivé žádosti,“ informovala mluvčí.

Pravidelně také hasiči dezinfikují zdravotnická zařízení a další veřejné instituce. Od začátku září takto zabezpečili už přes 170 budov. „Pravidelně dekontaminujeme pomocí pěti mlhovačů, kterými v kraji disponujeme. Ve FN Olomouc zajišťujeme zázemí u odběrových míst, kde jsme postavili vyhřívané stany,“ upřesnila Lucie Balážová.

Autor: red., L. Balážová, zdroj foto: HZS OLK

Fotogalerie

pomoc hasičů                            zdroj foto: HZS OLK

Další články z rubriky

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

K dostání bude i výroční turistická vizitka

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.