Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Lesníci se připravují na kůrovce

23.04.2024 - Lesníci se připravují na kůrovce - První masivní...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

ČOI zajistila více než 22 tisíce kusů padělků

11. září 2019 - 11:14

Zpět na seznam článků

Nejčastěji docházelo k porušení práv u audio výrobků

ČOI zajistila více než 22 tisíce kusů padělků

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Česká obchodní inspekce pokračovala v kontrolách nabídky a prodeje padělků na tuzemském maloobchodním trhu. Ve druhém čtvrtletí provedla přes čtyři sta kontrol a porušení právních předpisů zaznamenala ve tři sta případech. Celkem v tomto období zajistila přes dvaadvacet tisíc kusů padělků v hodnotě originálů více než 34 milionů korun.

Podle platných zákonů se zakazuje nabízet za účelem prodeje, prodávat a skladovat výrobky porušující některá práva duševního vlastnictví nebo neoprávněné užívání označení chráněného podle zvláštního právního předpisu.

graf zdroj: čoi

Obchodní inspekce zjistila ve tři sta případech porušení právních předpisů. „Z tohoto počtu zaznamenala 101 případů nabídky a prodeje padělků. Z hlediska sortimentu docházelo nejčastěji k porušení práv duševního vlastnictví u audio výrobků, textilních výrobků, obuvi, hraček a zábavných předmětů. U zajištěných výrobků byl zaznamenán nejvyšší objem u ochranných známek značek Calvin Klein, Gucci, Tommy Hilfiger, Adidas a O Bag,“ uvedl tiskový mluvčí Jiří Fröhlich.

graf zdroj: čoi

Výrobky, které neodpovídají zvláštním právním předpisům, u kterých bude pravomocně rozhodnuto o jejich propadnutí anebo zabrání, budou následně zničeny nebo využity k humanitárním účelům.

Autor: red., J. Fröhlich

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.