Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 5 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 10 - PoloJasno

Pozor na rychlou jízdu a další přestupky v Hanušovicích

18. března 2024 - 11:29

Zpět na seznam článků

Radní rozhodli, jak použijí vybrané pokuty

Pozor na rychlou jízdu a další přestupky v Hanušovicích

Hanušovice zdroj foto:mú

Peníze, které Hanušovice, respektive jejich městská policie vybere na pokutách a dalších přestupcích, poslouží dobrému účelu.

Radní města se dohodli na tom, že tyto finance použije město na vzdělávací a sportovní aktivity v základní i mateřské škole. „Řidiči, kteří jezdí Hanušovicemi rychle nebo páchají jiné přestupky, často nejvíc ohrožují chodce, a zejména děti. Proto nám přišlo fér použít takto vybrané peníze, i pokuty z dalších přestupků, právě pro naši základní školu a školku,“ vysvětlil Marek Kostka, starosta Hanušovic.

Na pokutách za přestupky vloni strážníci v Hanušovicích i okolních obcích vybrali více než 130 tisíc korun. Rozhodně však nešlo jen o rychlou jízdu – strážníci dohlíželi a pokutovali také porušování obecně závažných vyhlášek, mezi které patří například ta o zákazu konzumace alkoholu na vybraných veřejných místech, volné pobíhání psů či narušování veřejného pořádku. „Kromě dohledu nad pořádkem v Hanušovicích zajišťují naši strážníci také dohled v okolních obcích. Konkrétně máme podepsanou smlouvu s Kopřivnou, Jindřichovem a Rudou nad Moravou. Vloni jsme pomáhali i ve Starém Městě, kde už ale teď mají vlastní městskou policii,“ informovala Ivana Vlachovská, velitelka Městské policie Hanušovice.

Hanušovická radnice školákům pravidelně přispívá například na lyžařský kurz. Letos i v následujících letech investuje nemalé finanční prostředky do modernizace obou školních budov. 

Autor: red., V. Krabcová - mú, zdroj foto: mú

Fotogalerie

Hanušovice                          zdroj foto:mú

Další články z rubriky

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Hejtmanství policii darovalo další přenosnou váhu

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Řidiči lehkou nohu na plynu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.