Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Šumperk se chystá zavést možnost parkování prostřednictvím elektronické platby

10. června 2021 - 03:16

Zpět na seznam článků

Současné parkovací automaty s platbou na mince zůstanou v ulicích i nadále

Šumperk se chystá zavést možnost parkování prostřednictvím elektronické platby

ilustrační snímek zdroj foto: archivsumpersko.net - M.Jeřábek

Šumperská radnice na konci prázdnin zavede možnost parkování prostřednictvím elektronické platby. Chce tak vyjít vstříc řidičům. Nebudou muset obcházet parkovací automaty a poplatek budou moci zaplatit prostřednictvím mobilu. Město nyní hledá dodavatele, nový systém chce zavést v srpnu či v září.

Hodina parkování nyní stojí dvacet korun. „Chceme vyjít řidičům vstříc a umožnit jim, stejně jako v některých větších městech, zavedení elektronické platby. V tuto chvíli jsme ve fázi výběru dodavatele elektronického parkování. Občané budou mít možnost platit mobilem, a to jen tolik, kolik budou muset. Platba se bude odvíjet od času, po který bude vůz odstavený na parkovacím místě,“ uvedla místostarostka Marta Novotná.

Zaplatit za parkování tímto způsobem budou moci řidiči jak v zónách placeného stání, tak i v garážích a na parkovištích za závorou. Dobu parkování si budou moci také kdykoliv prodloužit. „Umožněno to bude webovou aplikací. Platební aplikaci bude možno využít ve všech mobilních telefonech či tabletech, které budou mít připojení k internetu,“ popsala místostarostka.

Současné parkovací automaty s platbou na mince zůstanou v ulicích i nadále, využívat jej budou moci například řidiči, kteří nedisponují chytrými mobily. „Úhradu parkovacích poplatků bude ve městě i nadále hlídat městská policie. Po zavedení elektronických plateb se parkovné nezdraží,“ doplnila místostarostka.

Autor: red., S.Singerová - mus,

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archivsumpersko.net - M.Jeřábek

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.