fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

ŠumpeRUN staruje 13. září

05. září 2020 - 15:48

Zpět na seznam článků

Druhou zářijovou neděli

ŠumpeRUN staruje 13. září

ŠumpeRUN 2019 zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

Druhý ročník běžeckého závodu historickým centrem města s názvem ŠumpeRUN se uskuteční 13. září. Start a cíl bude stejně jako vloni na náměstí Míru u radnice. Součástí budou závody dětí či týmových štafet.

Dějištěm závodu bude městská památková zóna v Šumperku. „Více než tři stovky přihlášených závodníků poběží třikrát více než tři kilometry dlouhý okruh, který podobně jako vloni povede kolem nejvýznamnějších šumperských památek a ikonických staveb jako je radnice, klášterní kostel, Geschaderův dům, divadlo, Pavlínin dvůr a další,“ vyjmenoval Bohuslav Vondruška, vedoucí organizačního týmu.

Pro diváky bude nejatraktivnější část tratě na náměstí Míru, ale také na Hlavní třídě a v Sadech 1. máje, kde bude nejvíce místa a příležitostí fandit svým favoritům. „Věříme, že podobně jako v minulém roce diváci vytvoří závodníkům skvělou atmosféru,“ uvedl Bohuslav Vondruška.

ŠumpeRUN a jeho organizátoři foto: archiv sumpersko.net

Součástí hlavního závodu na 10 kilometrů jsou nově týmové štafety. „Tříčlenná mužská, ženská i smíšená družstva poběží v rámci hlavního závodu, každý člen štafety vždy jedno kolo, a zatímco startovní listina jednotlivců je již beznadějně zaplněná, do štafet se pořád lze přihlásit,“ upozornil jeden z organizátorů Honza Kostecký.

Nedílnou součástí jsou závody dětí. Ty budou stejně jako dospělí rozděleni do různých věkových kategorií. Ti nejmenší poběží krátký závod na 100 m, ti větší zaběhnou více než půl kilometru a ti nejstarší trať dlouhou téměř 1,5 km. I v dětských kategoriích jsou stále volná místa.

trasa závodu zdroj:mus-ŠumpeRUN

Zázemí závodu bude stejně jako vloni umístěno na radnici, kde bude probíhat prezentace závodníků již v sobotu 12. září od 17 do 19 hodin. „Vyzvedávat si svá startovní čísla bude samozřejmě možné i v den závodu, prezentace začínají v 8 hodin a končí vždy hodinu před startem závodu v dané kategorii,“ upřesňuje Olga Hajduková, která povede registrační úsek.

Olga Hajduková povede registrační úsek zdroj foto: archiv sumpersko.net

Startovní čísla budou obsahovat elektronický čip pro měření času a každému závodníku zůstanou na památku. V budově bývalého domu dětí a mládeže na náměstí najdou závodníci šatny a úschovy zavazadel, stejně tak toalety, ty budou k dispozici i na radnici.

program závodu zdroj:mus-ŠumpeRUN

V první polovině září doznívá léto, proto bude závod připraven i na případná vedra. „Osvěžovací stanice bude opět jedna, ale protože je závod na tři kola, k dispozici bude během závodu třikrát,“ říká s úsměvem se Michal Kleštinec ze „šumperunového“ týmu. Asistenci poskytnou vedle městské a stání policie také dobrovolní hasiči z Temenice, kteří budou v případě horkého počasí „chladit“ závodníky vodní mlhou.

ŠumpeRUN má letos i charitativní rozměr. Závodníci mohli během registrace na závod podpořit libovolnou částkou Dětský klíč Šumperk, který se stará o osoby s poruchou autistického spektra. Dětský klíč letos slaví 20 let své existence a závodníci přispěli na jeho činnost zatím částkou 7,3 tisíce korun. Peníze budou symbolicky předány v den závodu. Veškeré informace o závodu a dění okolo nabízí webové stránky závodu.

S pořádáním závodu v ulicích města budou spojená také dopravní omezení. Organizátoři závodu také přivítají dobrovolníky, přihlásit se je možné ZDE

Autor: red., S.Singerová - mus, zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

Fotogalerie

ŠumpeRUN 2019                           zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

Související články

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.